Receptai su daržovėmis

Žalias morkų lapų, petražolių, krapų ir Ko padažas arba Ką daryti kai gaila išmesti lapus:)

Šiemet morkų lapai tokie gražūs, neužpulti amarų ar pan. blogiečių, tad labai norisi juos kažkaip naudingai panaudoti. Pabandžiau žalią padažą a la pesto, recepto idėją radau čia: http://www.duokdruskos.com/morku-lapu-pesto/ , tik dėjau visko iš akies. Gavosi puikiai:)

Vėliau kartojau šį receptą ne sykį. Vos tik baigiasi, pasidarau naują stiklainiuką. Gaminu šiek tiek pavarijuodama – pridėdama tai petražolių, tai krapų lapų, pakeičiu riešutus. Makaronų nelabai mėgstu, bet šiam padažui jie tikrai nebūtini, jis puikiausia tinka kaip užtepėlė ant juodos duonos, dera su baltu varškės sūriu, paskanina grikių, perlinių ar miežinių kruopų košę ir pan. 🙂

Viens du ir puikiausi sveikiausi sumuštiniai paruošti – juoda duona, “a la pesto”, varškės sūris ir paskutiniai pomidoriukai iš jau labai rudeniškos terasos:) na gali būti ir gražiau, bet tada nebus “viens du”:)

O čia jau spalio mėnesio žalumynai (morkų lapai, petražolių lapai, krapai, žalia ir violetinė ruccola), ko gero paskutiniai šiemet, kurie keliaus į padažą:) Morkos į padažą neis, tik jų lapai:) Čia jos guli tik tam, kad pasirodytų kokios milžiniškos šiemet užaugo:) Žinau, kad šio padažo labai pasiilgsiu žiemą, todėl šiek tiek jo sudėjau į ledukų formeles. Kai užšals, kubelius perdėsiu į maišelį ir laikysiu šaldiklyje. Sumuštiniams tokie jau netiks, bet į rytinę košę, manau, puikiai:) “Pakuodama” padažą žiemai jau ėmiau galvoti apie pavasarį:) Kažin kaip pavyktų toks “a la pesto” su pavasarį anksčiausiai pasirodančiomis garšvomis, dilgėlių ir pienių lapeliais? reiks bandyti:)

Na o šį kartą gavosi jo nemažai, ir sau, ir pasidalinti:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *