Gyvenimas kaime\Namai

Vieno Jurgio istorija…

Istorija apie Jurgutį, mažą padarėlį, kuris nežinia kur ir nežinia kodėl atsirado.. nežinia kaip nukentėjo.. už kurį niekas neatsakingas.. bet tuo pačiu atsakingi mes visi.. atsakingi mes, dažnai nepagalvojantys, kad būdami dideli ir protingi, ir galingi galime padaryti bent po vieną mažą dalyką, kad tokių niekam nereikalingų, nelaimingų padarėlių kuo mažiau atsirastų mūsų gražioje šalyje.. o jei jau atsirado, kad jiems reikia tiek nedaug iki laimės, žymiai mažesnių ir paprastesnių dalykų nei mums..

Štai toks.. Gegužės 5 d., rastas Rudaminoje.. Geraširdžio žmogaus pagailėtas ir nuvežtas į Žvėryno kliniką Vilniuje.. Išbadėjęs, sušalęs, sunkiai kvėpuojantis.. Perkąsta trachėja..
Klinikoje Vilniuje. Geraširdžių daktarų apžiūrėtas, slaugytas, operuotas ir vėl slaugytas, ir vėl operuotas…  Lauros ir Priglausk organizacijos paimtas į globą.
Sveikstantis. Merginų Monikos ir Linos globotas namuose. Ir, birželio pabaigoje vėl besišaukiantis pagalbos – jam reikėjo naujų namų ir savo žmogaus, nes studentės merginos, prasidėjus vasaros atostogoms turėjo išvykti iš Vilniaus..
Liepos pirmą dieną mažais, bet neįtikėtinai drąsiais žingsniukais įžengęs į mūsų namus ir širdis…

Stebintis mus didelėmis akimis, vis labiau pasitikinčiu žvilgsniu.. Meilumo ir draugiškumo įsikūnijimas, dovanojantis mums  gerą nuotaiką kiekvieną dieną..
Kartais sunkiai pagaunamas..
Kartais ramiai dalyvaujantis šeimyniniuose pokalbiuose ir planavimuose..:)
Besijaučiantis pilnateisiu šeimos nariu..:)

Daug ir belekur miegantis, kad užaugtų didelis..:) 
 
Draugaujantis..

su Očiu, kuris irgi atkeliavo iš Priglausk.. su savo liūdna istorija.. su Tera, kuri niekada turbūt nė nesapnavo, kad draugaus su katinais.. :)) Einantis į lauką… Pradžioje nedrąsiai, tik su pavadėliu išleistas..

Bet netrukus užsidirbęs pasitikėjimą.. ir iš Jurgučio tapęs Jurgiu..
Ar aš norėčiau, kad jo nebūtų? žinoma ne, kaip mes be jo..? bet juk galėjo geraširdis žmogus tuo laiku ir toje vietoje ir nepasitaikyti.. galėjo nepatekti į Žvėryno kliniką kur gydytojas Pavelas ir jo komanda diena po dienos gelbėja iš mirties nagų tokius nabagėlius.. galėjo nebūti Lauros ir jos įkurtos Priglausk.. ir kas tada..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *