Mūsų Lietuva

Neringa, Pervalka, 2018-ųjų vasara..

Jei reikėtų įvardinti gražiausią Lietuvos vietą, turbūt pirma mintis, kuri kiltų, būtų Neringa. Neringoje, jau daug metų, labiausiai mūsų pamėgta, mažiausia, bet jaukiausia – Pervalka. Ji graži visais metų laikais..:)

Šį kartą čia lankomės Joninių laikotarpiu. Oras Joninėms būdingas – vėsu, saulė tinkama degintis pasirodė tik išvykimo dieną, bet lietaus irgi neperdaug, o debesys danguje kūrė nuostabius peizažus:)

Pirma vieta, kurią tik atvykus norisi aplankyti – Pervalkos švyturys ir marių pakrantė link jo ( į kairę nuo Pervalkos centro) – ramybė ir nuostabūs vaizdai..

Tolumoje “Mirusios kopos”

Po to – ant dviračio ir prie jūros… Kartais čia gali pasijusti beesąs vienas pasaulyje..:)) taip tuščia, gražu ir tokia ramybė..

Na, o visos kitos atostogų dienos bėga mėgaujantis gamta ir atrandant vis naujų dalykų..

Marios saulei tekant.. ..ir tekančios saulės apšviesta Pervalkos krantinė

Kaip ir visur, dažniausiai būna du keliai:) akimirką stabteli ir susimastai – kurį pasirinkti?:)

Dangus ir jūra žada audrą.. O po jos pasipuošia vaivorykšte..

Preiloje aplankėme senąsias kapines.. Patiko užrašas ant jų vartų.. Toks tikras, jaukus, raminantis:)

Senieji mediniai krikštai

Tarp Preilos ir Pervalkos tik apie 5 km. Tarp jų smagu pralėkti dviračių taku, vingiuojančiu palei marias, o paįvairinimui galima nueiti ir pareiti pajūriu grožintis debesimis.. leidžiant jūrai ir smėliui atlikti pėdų masažą:)

Net ir Nidoje galim atrasti jaukių dalykų:) Šį kartą mums tai buvo ant kalniuko tarp pušų pasislėpusi nedidukė Nidos evangelikų liuteronų bažnyčia ir kapinaitės šalia jos.  

Nidos gintaro muziejuje turistams siūlomos atrakcijos – gintaro dulkių ugnis pildo norus:)

Ieškant daugiau įdomių, nematytų vietų, verta atkreipti dėmesį į štai tokius, pėsčiųjų takus žyminčius ženklus, sutinkamus visoje Neringoje.Atvedančius į dar nematytas vietas..Ir išlydinčius, su pažadu mintyse  greit čia vėl sugrįžti..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *